Navigatie >

WEM Low Code No Code

Low Code No-code biedt de mogelijkheden en middelen om software-toepassingen te ontwikkelen zonder daarbij ingewikkelde codes te hoeven schrijven. We noemen dat ook wel Rapid Application Development (RAP). Platforms die gebruikmaken van no-code bieden een reeks aan basisbouwblokken waarmee snel complexe applicaties in elkaar kunnen worden gezet.

No-code is de volgende stap in de gestage democratisering van de ontwikkeling van slimme software- en applicatie-oplossingen. De ontwikkelmethode stelt namelijk ook citizen developers (procesexperts die met no-code ontwikkelen, maar geen IT-achtergrond of -specialisatie hebben) in staat om applicaties en software te ontwerpen.

Je kunt dus relatief eenvoudig met eigen mensen je eigen processen digitaliseren en bent dus niet afhankelijk van IT experts. Ook geef je zelf vorm aan je applicatie, daar waar je bij de traditionele bouw van software altijd maar moet hopen of ze bouwen waar de gebruikers behoefte aan hadden.

UBR heeft een pool mensen zitten die hierbij kunnen ondersteunen m.b.v. het WEM platform. Het Rijksvastgoed Bedrijf heeft al ervaringen hiermee opgedaan (zie het voorbeeld hieronder).

Voor meer informatie zie ook de WEM community op LinkedIn

Overigens is ook de app om met de QR betalingen te laten doen met deze WEM software gemaakt (zie e-Facturering/Digi-inkoop).

Voorbeeld verbeteren projectadministratie RijksVastgoedBedrijf (RVB)

Het RVB heeft de processen rondom projecten LEAN gemaakt en gemodelleerd m.b.v. de software van WEM. In het filmpje zie je hoe de gebouwde applicatie uiteindelijk in praktijk werk. Rond minuut 10 in het filmpje wordt kort verteld hoe het met WEM is gemaakt.

Voor meer informatie over WEM Low Code No Code kun je contact opnemen met Sjon van Veen van het Rijksvastgoedbedrijf (sjon.veen@rijksoverheid.nl)

WEM Low Code No Code (verbeteren projectadministratie VastgoedBeheer)

Praktijkvoorbeeld: RVM bij RVB

Onze (inmiddels) verouderde applicatie Registratie, Vergunningen en Meldingen (RVM) is na een jaar hard werken vervangen met een ‘no-code/low-code toepassing binnen het WEM No-Code Enterprise Development Platform. Het procesmatige aspect van RVM, waarbij met een applicatie het proces wordt uitgevoerd en aangestuurd, is een goede reden om no-code/low-code toe te passen. De applicatie is gerealiseerd op basis van vooraf opgesteld globaal ontwerp en gestelde requirements. Gedurende het traject zijn ontwerp en requirements stapsgewijs verder uitgewerkt door het scrumteam in samenwerking met de eindgebruikers. De komende tijd gaaT RVB verder met het doorontwikkelen van de applicatie zodat de processen Vastgoed- en Omgevingsanalyse en Verkrijgen en beheren van de toestemmingen nog efficiënter worden aangestuurd binnen het Rijksvastgoedbedrijf!

Voor meer informatie is Sjon van Veen (projectleider) beschikbaar: sjon.veen@rijksoverheid.nl